Åbent vand svømning

Klik her for tilmelding til Åbent vand svømning

Åbent vand svømning er for alle, der har lyst og mod på at svømme i det fri – motionister, konkurrencesvømmere og triathleter.

JGI-Swim Åbent Vand holdene svømmer i Roskilde Fjord med udgangspunkt fra Jyllinge Lystbådehavn. Vi har lavet en aftale med Jyllinge Sejlklub om, at vi må benytte deres faciliteter, dvs. omklædningsrum, klubhus og mulighed for opbevaring af udstyr.

Der trænes hver onsdag og første træningsgang i fjorden er den 6. juni. Vi har et Let øvet og et Øvet hold. For at deltage på begge hold, skal du kunne svømme crawl.
Let øvet holdet træner kl. 17.30 – 18.30 og Øvet holdet træner kl. 18.45 – 19.45.
Der vil minimum være to åbent vand uddannede instruktører tilstede på holdene.

Det kræver ikke meget udstyr at deltage i åbent vand-svømning. En svømmedragt og et par svømmebriller er uundværlige. Derudover er det et krav at svømmerne benytter en badehætte i en kraftig farve, således at du som svømmer lettere kan ses på afstand. Badehætten hjælper desuden mod afkøling, idet op til 20 procent af varmeafgivelsen sker gennem hovedet. Af samme grund kan det være en fordel at benytte ørepropper, som samtidig mindsker risikoen for øreinfektioner.

Opstart af holdene foregår i Jyllinge Svømmehal tirsdag den 29. maj, hvor Bymann Sport vil være tilstede med fremvisning og prøve af dragter og andet udstyr, som kan købes til favorable priser.

Ved svømning i stærkt solskin, er det en rigtig god idé at benytte vandafvisende solcreme, som beskyttelse mod solskoldning.

JGI-Swim har indkøbt havtasker, der er et oppusteligt objekt i en kraftig farve, som spændes fast om livet. Den flyder ovenpå og der lægges ikke mærke til den under svømningen. Den kraftige farve, typisk orange, øger svømmernes synlighed i vandet, og bidrager dermed også til større sikkerhed ved svømningen.

Hvis det blæser meget kan der af sikkerhedsmæssige årsager forekomme aflysning af undervisningen.

Pris:  kr. 650,00 gældende for perioden 29. maj til 31. august 2018

Vi holder ferie i ugerne 29, 30 og 31, hvor der ikke er undervisning.

 

Svømning i åbent vand giver nye udfordringer. Læs om, hvordan du kommer godt i gang. Artikel fra bladet  Vores Puls.