Vandpolo

I Jyllinge spiller vi vandpolo. Både unge og gamle. Vandpolo er en del af svømmeklubben JGI-Swim.

Vandpolo er en holdsport, der foregår i vand. Der er syv spillere på hvert hold, heraf en målmand. I hver ende af bassinet er der et mål, der ligner et håndboldmål. Spillet går ud på at score så mange mål som muligt, på det modsatte holds mål. I Danmark hører vandpolo ind under Dansk Svømmeunion, internationalt ligger vandpolo i FINA.

Der spilles i Danmark i ungdomsrækkerne (årgang) U11, U13, U15, U17, U19 og senior. Du kan deltage i en række frem til det kalenderår, hvor du fylder det pågældende antal år. Altså i U11 til og med det år du fylder 11.

I Jyllinge stiller vi op til DM og pokalmesterskab i alle ungdomsrækkerne. I seniorrækken spiller vi i 2. division.

Vandpolo er en fysisk krævende sport, hvor man bruger kroppen fuldt ud, samtidig med, at der er en del teknik og taktik i spillet.

I Jyllinge træner vi i de forskellige rækker, og lægger vægt på, at det skal være sjovt. Derfor er der også arrangementer udenfor svømmehallen.

Typisk træner du 2-3 gange om ugen, hvilket er nødvendigt for at opnå den krævede form og teknik.

Jyllinge sender hvert år 2-5 spillere til træning med ungdomslandsholdene.


Far/Barn Vandpolo – 8-13 årige drenge og piger med deres far.
Mange børn kan godt lide at lave noget sjov leg i vandet med deres far – her er chancen.

Far er med i vandet, når vi træner, så her får begge parter noget ud af det. Hvis I begge har lyst til at komme søndag og onsdag er det helt ok. Ellers kan barnet være med alene om onsdagen – søndagen prioriteres så til den fælles træning. Vi træner sammen med U11 – se holdbeskrivelsen for Vandpolo U11.

Er du i tvivl om, hvorvidt vandpolo er noget for dig, så kom en søndag og prøv.

Vandpolo U11  –  8-11 årige drenge og piger.
Hvis du allerede kan svømme og synes det kunne være sjovt både at svømme OG samtidig spille bold i vandet, skal du prøve vandpolo.

Det er vildt sjovt – og du får rørt hele kroppen! Du lærer spillet helt fra bunden, og når du er klar til det, kan du komme til at spille sammen med dem, der er lidt større.

På dette hold vil vi også lave forældre/barn arrangementer i løbet af sæsonen, så du kan tage din mor eller far med i vandet.

Det er en forudsætning, at du kan svømme og ikke er bange for at få hovedet under vand. Der er altid en eller flere voksne vandpolotrænere med til at hjælpe dig med at blive bedre.

Vandpolo U13 og U15 – 11-15 årige drenge og piger
Hvis du allerede kan svømme og synes det kunne være sjovt både at svømme OG samtidig spille bold i vandet, så skal du prøve vandpolo.

Det er vildt sjovt – og du får rørt hele kroppen! Vi varmer altid op på land, og får dermed mere ud af træningstiden.

Når du bliver rigtig god kan du om onsdagen også komme til at spille imod de større spillere. På den måde kommer alle til at spille sammen med nogen der passer i niveau.

Vi tager ud til turneringer, som nogen gange varer en hel weekend, så der er overnatning. Det giver et godt sammenhold på holdet.

 


Vandpolo U17 og voksne
Er du en god svømmer? Er du udholdende og kan du lide at spille bold?? – Så prøv vandpolo!!

Du kan lære spillet fra bunden – alle detaljer, regler osv. Det er en meget fysisk krævende sport, så du skal have mod på at bruge din krop fuldt ud. Vi vil meget gerne have både kvinder og mænd på holdet.
Der vil være mulighed for at deltage i diverse turneringer. Her er holdet med til at bestemme.

Undervisningstiden er 2 x 1½ time.

På alle hold er du velkommen til at komme til en prøvetime. Kontakt klubbens svømmeskoleleder enten på mail instruk@jgi-swim.dk eller mobil 23 98 66 11 og aftal, hvornår du kan komme og være med.

U13 vandt Guld ved DM 2014
Vandpolo er sjovt