Holdbeskrivelser

Børn indtil 2 år

Baby 1 – fra 0 til 1 år
Baby 2 – fra 1 til 2 år

Spædbørn elsker vand. De svømmede i deres moders mave og er stadig efter fødslen vilde med at blive omsluttet af vand. Genkendelsens glæde er for de fleste babyer stor.

Dit barn kan starte med at svømme fra det er 5 uger gammel eller vejer 4500 g – eller når du/I som forældre er klar til at nyde en svømmetur med jeres nye familiemedlem.

Alle babyer og småbørn til og med 3 år skal benytte de af Jyllingehallerne godkendte Rip-Rip badebukser. Badebukserne kan købes hos personalet i Jyllingehallerne eller hos JGI-Swims instruktør for holdet.

Man kan løbende tilmelde sig på Baby-holdene indtil 30. marts 2016. Fra 1. december 2015 korrigeres prisen i forhold til det antal måneder, der er tilbage af sæsonen.

Undervisningen på Baby hold er på 30 minutter.

Klik her for tilmelding.

Børn 2 til 4 år

Forældre/barn 1 – fra 2 til 3 år

Når børnene er omkring 2 år er de fleste klar til lidt større udfordringer, men de har stadig brug for hjælp og hjælpen får de af en forælder, bedsteforælder eller anden voksen.

Målsætningen på forældre/barn er, at vænne børnene til at bevæge sig over såvel som under vandet. Det hele foregår gennem leg, aktiviteter og i samspil mellem barn og voksen, hvor I hjælper og udfordrer hinanden – for det skal være sjovt at lære svømning!!

Små børn vil rigtig gerne gøre det samme som mor eller far (eller anden voksen), så det forventes, at den voksne deltager aktivt i undervisningen. Du er barnets bedste svømmekammerat J

Alle babyer og småbørn til og med 3 år skal benytte de af Jyllingehallerne godkendte Rip-Rip badebukser. Badebukserne kan købes hos personalet i Jyllingehallerne eller hos JGI-Swims instruktør for holdet.

Forældre/barn 2 – fra 3 til 5 år

På Forælder/barn 2 fortsættes vandtilvænningen og opbygning af trygheden ved vandet med leg og vandaktiviteter bl.a. ud fra børnenes aldersmæssige (forventede) motorik. Forældrene er stadig en vigtig del af undervisningen, da I er børnenes bedste legekammerat OG forbillede i forhold til at prøve nye ting og deltage aktivt i undervisningen.

Forælder/barn 2 holdet forbereder stille og roligt børnene til, at skulle slippe far/mor/den voksne, bl.a. ved at børnene mere og mere i løbet af sæsonen laver små aktiviteter uden voksenhjælp.

Undervisningen på Forældre/barn holdene er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Børn fra 4 år

Plask og leg 1

Når børn er 4 år er de klar til at besejre vandet på egen hånd. Gennem leg og små udfordringer lærer børnene at håndtere vandet, udforske og afprøve dets muligheder og får skærpet deres nysgerrighed for at lære mere. – Og deres glæde er ubeskrivelig, hver gang de opdager en ny ting de mestre.
Vi ”leger svømning”, bl.a. ved hjælp af fantasien og sjove lege.

Det er en god ide, at børnene på dette tidspunkt har et par dykkerbriller. For nogen er det forskellen på, om de vil have hovedet over eller under vandet. Specielt for børn, der ikke tidligere har svømmet og som ikke kan lide at få vand i hovedet, kan et par dykkerbriller gøre den store forskel.

Undervisningen på Plask og leg 1 er på 40 minutter inklusiv 5-10 minutters legetid, der er en vigtig del af undervisningen, idet børnene her får mulighed for på egen hånd at afprøve det lærte samt skabe relationer til de øvrige børn på holdet.

Klik her for tilmelding.

Plask og Leg 2 

Når børnene er blevet fortrolige med vandet og trives med hovedet både over og under, er de klar til at lære lidt mere ’rigtig’ svømning.

Der startes for alvor på at øve ”plaskeben” (crawlben) og svømme frem og tilbage uden at benene rører bunden.

At ”dovne” (flyde) på vandet, dykke efter skatte på bunden, springe som kåde delfiner, lave raketter fra kanten og puste luft ud under vandet er nogle af de færdigheder, børnene skal mestre når sæsonen slutter.

I januar begynder tilvænningen til Begynder 1, idet børnene de første ca. 15 minutter af svømmetimen kommer over i det store bassin – selvfølgelig med bælte på (ikke svømmevinger).

Undervisningen på Plask og leg 2 er på 40 minutter inklusiv 5-10 minutters legetid, der er en vigtig del af undervisningen, idet børnene her får mulighed for på egen hånd at afprøve det lærte samt skabe relationer til de øvrige børn på holdet.

Klik her for tilmelding.

Børn fra 6 år

Begynder 1

Begynder 1 foregår i det store bassin, hvilket er en omvæltning for børnene – vandtemperaturen er lavere, banerne er dobbelt så lange som i det lille bassin og der er længere ned til bunden.

Her begynder den mere svømmetekniske undervisning. De første svømmearter børnene mere målrettet vil skulle arbejde med er crawl og rygcrawl.
Alle færdigheder indøvet i det lille bassin bruges, men med forskellen i at det ikke længere er muligt at sætte fødderne på bunden.

Der er mulighed for at benytte bælte som hjælp indtil sikkerheden, udholdenheden og selvtilliden er på plads.

Undervisningen på Begynder 1 er på 30 minutter.

Klik her for tilmelding.

Begynder 1 PLUS

På dette hold SKAL svømmeren have gået en sæson på Begynder 1 og skal kunne svømme 150 m fri uden bælte.

Her er fokus på, at svømmerne får mere udholdenhed i forhold til at svømme og sammensætningen af armtag, -ben og vejrtrækning øves i crawl og rygcrawl. Andre færdigheder som hop fra kant og skamlerne, at dykke med udblæsning til bunden, træde vand og flyde er også på programmet.

Undervisningen på Begynder 1 PLUS er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Begynder 2

Svømmerne skal kunne svømme minimum 500 m fri uden hjælpemidler.

Her arbejdes der videre med den svømmetekniske undervisning i crawl og rygcrawl, og der snuses til de 2 andre svømmearter. Desuden øves korrekt vejrtrækning til crawl, hovedspring og lettere livredning.

Undervisningen på begynder 2 er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Let øvet 1, Let øvet 2 og Øvet

For svømmere der er på vej til at blive rigtig gode kan Let Øvet 1 og Let Øvet 2 byde på endnu større udfordringer og teknisk kunnen.
De sidste udfordringer bliver prøvet af på Øvet 1 holdet.

Undervisningen på øvet holdene er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Stjerneholdet 

Stjerneholdet er for let øvede svømmere i alderen 6-9 år.

Holdet er for børn, der ikke kan få nok af at svømme. Er man glad for at svømme og tryg ved at møde nye udfordringer, kan Stjerneholdet være et muligt hold for dit barn. På Stjerneholdet svømmes to gange om ugen – tirsdag og torsdag.

Stjerneholdet er JGI-Swims trinbræt til konkurrenceholdene i A6 (klubbens konkurrencestartfællesskab). Svømmerne på Stjerneholdet vurderes løbende med henblik på, om de udvikler sig i forhold til at kunne komme i betragtning til vores konkurrencehold i A6.

Hvis en svømmer ikke indenfor et tidsrum udvikler sig og viser evner i forhold til at svømme konkurrence, vil svømmere blive tilbudt en plads på et almindeligt svømmehold.

Specialsvømning fra 6 år

Specialsvømning er til børn, der ikke kan svømme på almindelige hold, men har behov for en koncentreret og til barnet målrettet undervisning.

Børn med fysiske eller/og psykiske handicap, (f.eks. ADHD, asperger, autisme mv.) kan tilbydes svømning på vores specialhold, men da der er stor søgning, skal der foreligge en diagnose. Desværre kan vi ikke tilbyde undervisning til kørestolskrævende, da der ikke forefindes en kran i svømmehallen

Undervisningen er 1 underviser til 1 svømmer. I enkelte tilfælde 1 underviser til 2 svømmere ud fra en vurdering af det enkelte barn. Undervisningen foregår i tæt samarbejde med forældrene. Tildeling af underviser sker ud fra svømmernes behov og kunnen.

Har I et barn, I mener kan have glæde af dette tilbud, så kontakt os på e-mail:  instruk@jgi-swim.dk eller telefon 23 98 66 11 så vi sammen kan finde ud af, hvad der skal til, for at dit barn kan få en god svømmeoplevelse. Antallet af pladser kan variere på holdene. JGI-SWIM fordeler børnene på de 2 hold.

På specialholdene er undervisningstiden 30 minutter i vandet plus 5 minutters startopvarmning på kanten inden svømmetimen starter.

Klik her for tilmelding.

Familiesvøm Familieholdet, hvor hele familien går til svømning sammen og hver for sig – op til 4 personer.

Gå til svømning sammen hele familien, men få undervisning hver for sig, på dit eget niveau.

Vi underviser de små børn i det lille bassin, de større børn og voksne i det store bassin. Far og mor kan svømme baner, lærer nye svømmearter eller forbedre de nuværende. Undervisningen foregår som på de øvrige hold i klubben, og målene er også de samme. Mulighederne er mange og hele familien kan svømme sammen og samtidig.
Vi har hele svømmehallen til vores rådighed, så der er også mulighed for at lave forskellige svømmemæssige aktiviteter.

De sidste 10-15 minutter plejer børn og forældre at hygge sig sammen, især i det lille bassin. Børn fra 6 år kan deltage på familieholdet.

Undervisningen på familiesvøm er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

———————————————————————————————————————————-

Aktiviteter for unge

Til svømmere, der ikke kun har lyst til banesvømning, kommer her en række aktiviteter, der under en eller anden form, udfordrer dig svømmemæssigt.

Her er holdene for dig som kan og vil svømme, men samtidig også vil have det sjovt. Hold for unge med unge, aktive og iderige instruktører.

———————————————————————————————————————————-

Action Rescue Team fra 8 år – for seje drenge og piger

Har du set programmet “Livredderne” på Ultra? Har du også lyst til at prøve livredning for sjov og alvor, så er chancen her.

Som opfølgning på vores Ocean Rescue Camp 2018 har JGI-Swim valgt at starte et Action Rescue Team hold for tweens fra august 2018. Holdet byder på en palet af spændende, sjove og ikke mindst udfordrende aktiviteter, træning i livredning og førstehjælp, hjerte-lunge-redning og hjertestarter.

Du kan som deltager være med til at bestemme, hvilke aktiviteter der skal foregå, men som udgangspunkt vil nedenstående være noget af det der vil være fokus på:

  • Aktiviteter med livredningsudstyr, f.eks. padls, board, torpedoer, livredningsdukker, livredderkranse mv.
  • Sjov konkurrencelivredning, livredning og førstehjælp
  • Crawl-svømning og forbedring af teknik.
  • Forhindrings- og aktivitetsbaner – hvor kun din og instruktørernes fantasi sætter grænser

Aktiviteterne på Action Rescue Team er sjove, alsidige og udfordrende. Du lærer at redde liv og bliver samtidig en bedre svømmer. Holdet træner bl.a. i de mange forskellige konkurrenceformer, der findes inden for livredning, således at alle kan føle sig udfordret. Action Rescue Team er et godt alternativ til almindelig svømning og svømmehold.

“Bølger eller ej, livredning bliver til leg, men kan blive til alvor, når du på stranden står.”

Klik her for tilmelding.

Aqua Adventure for 9 – 11 årige

Kan du li’ vand og svømning, men gider du ikke bare svømme baner hele timen?

Er du mellem 9 og 11 år og kunne tænke dig at lege dig til forskellige færdigheder i vand, så er Aqua Adventure holdet noget for dig. Holdet er både for drenge og piger.

Har du lyst til at prøve en masse forskellige vandaktiviteter – dykning, vandspil, konkurrencer for sjov, anderledes svømning, slå vejrmøller i vand og mange andre vandudfordringer? Og har du lyst til at stifte bekendskab med livredning, udspring, synkro og vandpolo gennem bevægelse og aktiviteter i vandet samt lære noget om førstehjælp og livredning? Så kom og være med på Aqua Adventure holdet torsdag aften.

Der vil være forskellige temaperioder, der foregår i samarbejde med trænere i de forskellige discipliner. Det er et krav for at deltage, at du kan svømme på Begynder 2 niveau. Det vigtigste er ikke at være en super svømmer, men at have mod på at udfordre dig selv og indgå i fællesskabet.

Har du ideer til nye udfordringer og aktiviteter i vandet, så fortæl det til instruktørerne. De elsker ideer til nye aktiviteter – det er udgangspunktet for udformningen af undervisningen.

Undervisningen på Aqua Adventure er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

AquaChallenge fra 11 år

Søges: Piger og drenge med lyst til at blive udfordret og at udfordre andre (du skal minimum være på Let Øvet 1 svømmeniveau).

Haves: Svømmehal med 25 meter langt og op til 4 meter dybt bassin og mega mange ideer at bruge det til. Vil du være med på et hold hvor der altid sker noget nyt?

AquaChallenge er for dig der gerne vil svømme, lege, konkurrere og udfordre dig selv i vand, sammen med andre. På AquaChallenge holdet har vi fokus på:

  • At bruge fantasien til at lave forskellige lege, konkurrencer og aktiviteter i vandet
  • At lave aktiviteter sammen som et hold
  • At udfordre os selv i konkurrence med hold fra andre klubbe
  • At træne på nye måder i vandet
  • At have det sjovt hver gang vi mødes

Vi glæder os til at have dig med på holdet !!

Undervisningen på AquaChallenge er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Svømmestarthold for 9 – 15 årige 

– Er du ikke helt tryg ved vand eller vandskræk? – Har du ikke gået til svømning tidligere, men har lyst til at lære at svømme?

Så har du nu mulighed for at blive fortrolig med vandet og/eller lære at svømme sammen med andre jævnaldrende med samme baggrund.
Der kan være ca. 10 svømmere på holdet og vi har mulighed for at benytte både det store og lille bassin. Undervisningen foregår med henblik på, at svømmerne på et tidspunkt vil kunne deltage på et ”almindeligt” svømmehold.

Undervisningen på svømmestartholdet er på 40 minutter.

Klik her for tilmeldling.

Udspringshold fra 7 år

Hvad siger du til at komme i højden og prøve suset det giver, når du flyver gennem luften, og plasket du mærker, når du rammer vandet?? Så kom og vær med på vores udspringshold.

Udspring 1 – Begynder og let øvet

Har du lyst til at hoppe i vandet fra forskellige højder og måske med rotationer, så er udspring noget du må prøve. Det eneste krav for at deltage er, at du kan svømme uden bælte. Du vil lære springene helt fra bunden, så alle teknikker bliver korrekte. Springene øves både fra kant og vippe. Du skal være indstillet på, at lære helt fra bunden, også selv om du mener du er god til at springe.

I den daglige træning vil du komme til at springe fra 1 og 3 meter vipper, men i løbet af sæsonen forventer vi at besøge andre klubber med 5 meter springtårn, så du – hvis du har lyst – får mulighed for også at prøve det. Udspring er en konkurrencesport så vi deltager gerne i forskellige begynder udspringstævner, som hverken er DM, VM eller OL, men stævner for sjov, hvor du kan møde udspringere fra andre klubber.

Har du ikke lyst til at deltage i konkurrencer er du selvfølgelig stadig meget velkommen på holdet.

Klik her for tilmelding.

Udspring 2 – Øvede 

Higer du efter spænding i hverdagen er udspring øvede noget for dig. Vi er et konkurrencehold der flere gange om året deltager i forskellige udspringsstævner rundt i Danmark.

I den daglige træning vil du komme til at springe fra 1 og 3 meter vipper, men i løbet af sæsonen forventer vi at besøge andre klubber med 5 meter springtårn, så du får mulighed for også at prøve det. På dette hold skal du helst have lidt erfaring med at springe fra vipperne, dog behøver du ikke at havet gået til udspring før. Udspring er for både piger og drenge.

Undervisningen på Udspring er på 45 minutter samt opvarmning.

Klik her for tilmelding.

Kunstsvømning (tidl. Synkronsvømning)

Kunstsvømning kombinerer styrke, kontrol, ynde, smidighed og kondition. Det beskrives bedst som ballet i vand, der udføres til musik. Du lærer at udnytte vandets opdrift da du ikke må stå på bunden, når du er kunstsvømmer.

Ved hjælp af bevægelser i arme og ben skal det se ud som om man ”flyder ovenpå”, uden at det ser anstrengende ud. Du lærer ikke ligefrem at gå på vandet, men lidt i den retning!
En åbenlys udfordring er, at du rigtig meget er under vandet og uden ilt. Kunstsvømning er sjovt og flot og er samtidig en sport, der udvikler både krop og svømmeteknik.

For at deltage på holdet skal du kunne svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning.

Undervisningen på Kunstsvømningsholdet er på 40 minutter plus 30 minutters opvarmning og landtræning.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo – Ungdom

Far/Barn Vandpolo – 8-13 årige drenge og piger med deres far. Mange børn kan godt lide at lave noget sjov leg i vandet med deres far – her er chancen.

Far er med i vandet, når vi træner, så her får begge parter noget ud af det. Hvis I begge har lyst til at komme søndag og onsdag er det helt ok. Ellers kan barnet være med alene om onsdagen – søndagen prioriteres så til den fælles træning. Vi træner sammen med U11 – se holdbeskrivelsen for Vandpolo U11.

Er du i tvivl om, hvorvidt vandpolo er noget for dig, så kom en søndag og prøv.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo U11  –  8-11 årige drenge og piger. Hvis du allerede kan svømme og synes det kunne være sjovt både at svømme OG samtidig spille bold i vandet, så skal du prøve vandpolo.

Det er vildt sjovt – og man får rørt hele kroppen! Du lærer spillet helt fra bunden, og når du er klar til det, kan du komme til at spille sammen med dem, der er lidt større.

På dette hold vil vi også lave forældre/barn arrangementer i løbet af sæsonen, så du kan tage din mor eller far med i vandet.

Det er en forudsætning, at du kan svømme og ikke er bange for at få hovedet under vand. Der er altid en eller flere voksne vandpolotrænere med til at hjælpe dig med at blive bedre.

Undervisningen er på 1 time.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo U13/U15 – 11-15 årige drenge og piger. Hvis du allerede kan svømme og synes det kunne være sjovt både at svømme OG samtidig spille bold i vandet, så skal du prøve vandpolo.

Det er vildt sjovt – og man får rørt hele kroppen! Vi varmer altid op på land, og får dermed mere ud af træningstiden.

Når du bliver rigtig god kan du om onsdagen også komme til at spille imod de større spillere. På den måde kommer alle til at spille sammen med nogen der passer i niveau.

Vi tager ud til turneringer, som nogen gange varer en hel weekend, så der er overnatning. Det giver et godt sammenhold på holdet.

Undervisningstiden er 2 x 1 time.

Klik her for tilmelding.

————————————————————————————————————————

Svømmetilbud til voksne

Voksensvømning

Det er aldrig for sent at blive vandtilvænnet, starte til svømning eller genfinde glæden ved at svømme.

Uanset om du har behov for at lære svømning fra grunden, ønsker at blive en bedre svømmer, få rettet din teknik eller svømme efter program er vores voksensvømning helt sikkert noget for dig.

Har du ikke tidligere haft mulighed for at lære at svømme, kan du her få undervisning på begynderniveau. Kan du svømme, står instruktørerne til din rådighed og hjælper gerne med forbedring af dine tekniske færdigheder. Er du en habil svømmer, er der mulighed for at svømme efter programmer sammen med ligesindede.

Undervisningen på Voksensvømning er på ca. 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo – U17 og voksne  –  fra 16 år og ældre

Er du en god svømmer? Er du udholdende og kan du lide at spille bold?? – Så prøv vandpolo!!

Du kan lære spillet fra bunden – alle detaljer, regler osv. Det er en meget fysisk krævende sport, så du skal have mod på at bruge din krop fuldt ud. Vi vil meget gerne have både kvinder og mænd på holdet. Er du i tvivl om, hvorvidt vandpolo er noget for dig, så kom ned i svømmehallen mandag eller onsdag aften og prøve at være med.

Der vil være mulighed for at deltage i diverse turneringer. Her er holdet med til at bestemme.

Undervisningstiden er 2 x 1½ time.

Klik her for tilmelding.

Mastersvøm

Er du interesseret i at svømme flere gange om ugen sammen med andre ligesindede ?

Mastersvømning er til dig, der er en habil svømmer, evt med en baggrund som konkurrencesvømmer, men det er på ingen måde et must for at svømme på holdet. Holdet er til voksensvømmere, der kan svømme og gerne vil træne koncentreret et par gange om ugen.

Du vil få programmer, hvor du bl.a. vil blive udsat for diverse udfordringer på tid i de 4 svømmediscipliner. Har du et bestemt mål med din træning – f.eks. triathlon – definerer vi sammen, hvordan du når dit mål. Mastersvøm træner godt 2 timer ugentligt tirsdag og torsdag.

Klik her for tilmelding.

Åbent vand

Åbent vand-svømning er udbredt over hele verden, hvor vandet er rent nok til at der kan svømmes i det.

Det kræver ikke meget udstyr at deltage i åbent vand-svømning. En svømmedragt og et par svømmebriller er uundværlige. Derudover vil du blive udstyret med en badehætte i en kraftig farve, så du lettere kan ses på afstand.

JGI-Swim har indkøbt havtasker, der er et oppusteligt objekt i en kraftig farve, som spændes fast om livet. Den flyder ovenpå og den generer ikke under svømningen. Den kraftige farve øger din synlighed i vandet, og bidrager til større sikkerhed ved svømningen.

Fra juni til september svømmes i fjorden med udgangspunkt fra Jyllinge Sejlklub. Vi har fået mulighed for at benytte Sejlklubbens faciliteter, så som badebro, badefaciliteter, cafe mv.

I vinterhalvåret er der mulighed for at træne og finpudse teknikken i Jyllinge Svømmehal.

Klik her for tilmelding.

Korte kurser

Korte kurser på 8-10 ugers varighed.

Det forventes at der vil blive udbudt crawlkurser i løbet af sæsonen.

Nærmere information om kurserne bliver lagt på hjemmesiden, slået op på vores opslagstavle i Jyllingehallerne samt sendt ud til alle medlemmer via mail. Tilmelding til kurserne foregår via vores hjemmeside under fanen ”Tilmelding/kurser”.

———————————————————————————————————————–

Konkurrence

Konkurrence – A6 Swim Team

JGI-SWIM er en del af startfællesskabet A6 Swim Team.

Her har vi sammen med SLSK i Slangerup og Laksen i Ølstykke et træningsfællesskab som giver vores konkurrencesvømmere de bedste betingelser for at træne.

Startfællesskabet startede i år 2000, og vi har siden opnået nogle fantastiske resultater. Flere af vores svømmere er en del af den danske landsholdstrup.

Det er ikke muligt at melde sig direkte på A6-holdene. Kontakt instruktøren på dit/dit barns svømmehold eller JGI-SWIM’s svømmeskoleleder for nærmere information om at svømme på A6.

Læse mere om startfællesskabet A6 på hjemmesiden www.A6-swim.dk