Hvem er vi?

JGI-Swim er en afdeling under JGI – Jyllinge-Gundsømagle Idrætsforening og har godt 1.100 medlemmer. Vi holder til i Jyllinge Svømmehal i Jyllinge ved Roskilde og har et 25 m bassin samt et 12 m varmtvandsbassin til rådighed til undervisningen.

Det er klubbens erklærede mål at udvikle svømmetilbud, så der til enhver tid er tidssvarende tilbud, der henvender sig til svømmere i alle aldre og på alle niveauer.

På eliteplan er det klubbens mål, at tilbyde de bedst mulige træningsforhold til alle former for konkurrence- og elitesvømning og vandsport.

Svømmeklubben er medlem af Dansk Svømmeunion (SVØM), Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Handicap Idræts-Forbund/Parasport Danmark (DHIF), Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI) samt Roskilde Idræts Union (RIU).

Svømmeklubben har en ansat svømmeskoleleder til varetagelse af den daglige ledelse samt et underviserteam på ca. 50 undervisere, der alle er uddannet instruktør/træner, hjælpeinstruktør eller er på vej til at blive det.

Sammen med Svømmeklubben Laksen i Ølstykke og SLSK Slangerup dannede JGI-Swim i 2002 startfællesskabet A6-Swim til at varetage konkurrencesvømningen i de tre klubber. Formålet med startfællesskabet er, at skabe optimale fysiske og sociale rammer for konkurrencesvømmerne i de tre klubber og samtidig skabe en konkurrenceafdeling, der kan blande sig i toppen af dansk svømning.

Startfællesskabet udgør en overbygning til de 3 moderklubber, og beskæftiger sig udelukkende med konkurrencesvømning opdelt på startfællesskabets 4 konkurrencehold.

Således foregår alt konkurrencesvømning i A6 ved samtræning, mens al svømmeskoleundervisning ligger i moderklubberne.

De nye Jylllingehallerne