A6 JGI-Swim

A6 JGI-Swim tilbyder en bred vifte af svømmetilbud til vandhunde

Kunstsvømning - tidligere kaldet Synkronsvømning

Klik her for tilmelding til holdet

Kunstsvømning er en sport, der kombinerer styrke, kontrol, ynde, smidighed og kondition. Det beskrives bedst som ballet i vandet, der bliver udført til musik, som både kan høres over og under vandet.
Ved hjælp af bevægelser i arme og ben skal man komme op af vandet så det ligner, at man ”flyder ovenpå”, uden at det ser anstrengende ud. Du lærer ikke ligefrem at gå på vandet, men det lidt noget i den retning!

Vandet er både en med- og modspiller i sporten. Du lærer at udnytte, at vandet bærer dig oppe, men kunstsvømning kræver samtidig også en masse bevægelser og løft op af vandet. Du må ikke stå på bunden, når du er kunstsvømmer.

En af sportens udfordringer er, at en stor del af sporten foregår under vandet og uden ilt.  Ikke alene er kunstsvømning sjovt og flot, det er samtidig en sport, der udvikler både krop og teknik uden at belaste kroppens led og med god og ligelig træning af alle muskelgrupper.

Du vil på holdet lære en masse om kropskontrol, motorik og koordination. Man er tvunget til at bruge vandet og kroppen på den helt rigtige måde – ellers virker det bare ikke! I kunstsvømning udvikles en helt særlig vandføling, som kan bruges i andre vandsportsgrene. Som en ekstra bonus udvikles en god balance og flot holdning.

Som kunstsvømmer får du en masse motion på en måde, der bestemt ikke er kedelig. Det er en sjov og anderledes måde at være i vandet på og du bevæger dig på helt andre måder, end du er vant til, i en følelse af vægtløshed, mens du sammen med de andre på holdet laver flotte mønstre i vandet og akrobatiske løft.

Du og holdet kan også konkurrere i kunstsvømning. Der afholdes DM samt forskellige stævner rundt om i Danmark og udlandet. Desværre er sportsgrenen endnu ikke så udbredt i Danmark, men det er sjovt og hyggeligt når vi mødes med de andre kunstsvømningshold.

Hvem kan deltage i kunstsvømning?

Alle kan deltage blot du kan svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning. Derudover skal du kunne lide at være i vandet og kunne holde hovedet over vandoverfladen! Sporten har traditionelt set mest været for piger, men faktisk er en af verdens bedste kunstsvømmere en mand.

Du er velkommen til at komme til en prøvetime. Kontakt klubbens svømmeskoleleder enten på mail instruk@jgi-swim.dk eller mobil 23 98 66 11 og aftal, hvornår du kan komme og være med.

A6 JGI-Swim

Jyllingehallerne
Planetvej 35
4040 Jyllinge

Mobil: 23 98 66 11
E-mail: instruk@jgi-swim.dk

Telefontid: Mandag-torsdag kl. 9.00-11.00

 

Svømmeundervisning til børn, unge og voksne – konkurrencesvømning.

 

A6 JGI-Swim – Jyllingehallerne – Planetvej 35 – 4040 Jyllinge