A6 JGI-Swim

A6 JGI-Swim tilbyder en bred vifte af svømmetilbud til vandhunde

Holdbeskrivelser

Børn indtil 2 år

Baby 1 – fra 0 til 1 år
Baby 2 – fra 1 til 2 år

Spædbørn elsker vand. De svømmede i deres moders mave og er stadig efter fødslen vilde med at blive omsluttet af vand. Genkendelsens glæde er for de fleste babyer stor.

Dit barn kan starte til svømning fra det er 5 uger gammel vejer ca. 4500 g – eller når du/I som forældre er klar til at nyde en svømmetur med jeres nye familiemedlem.

Alle babyer og småbørn til og med 3 år eller til de er renlige skal benytte de af Jyllingehallerne godkendte  badebukser. 
Badebukserne kan købes hos personalet i Jyllingehallerne eller hos A6 JGI-Swims instruktører.

Man kan løbende tilmelde sig på Baby-holdene indtil 30. marts. Fra 1. december korrigeres prisen i forhold til det antal måneder, der er tilbage af sæsonen.

Undervisningen på Baby hold er på 30 minutter.

Klik her for tilmelding.

Børn 2 til 4 år

Forældre/barn 1 – fra 2 til 3 år

Omkring 2 års alderen er de fleste børn klar til lidt større udfordringer, men har stadig brug for hjælp. Den får de af en forælder, bedsteforælder eller anden voksen.

Målsætningen på forældre/barn er, at børnene vænnes til at bevæge sig over såvel som under vandet. Det hele foregår gennem leg, aktiviteter og i samspil mellem barn og voksen, hvor I hjælper og udfordrer hinanden – for det skal være sjovt at lære svømning!!

Små børn vil rigtig gerne efterligne mor eller far (eller anden voksen), så det forventes, at den voksne deltager aktivt i undervisningen. Du er barnets bedste svømmekammerat.

Alle babyer og småbørn til og med 3 år eller til de er renlige skal benytte de af Jyllingehallerne godkendte  badebukser. 
Badebukserne kan købes hos personalet i Jyllingehallerne eller hos A6 JGI-Swims instruktører.

Forældre/barn 2 – fra 3 til 5 år

På Forælder/barn 2 fortsættes vandtilvænningen og opbygning af trygheden ved vandet med leg og vandaktiviteter bl.a. ud fra børnenes aldersmæssige (forventede) motorik. Forældrene er stadig en vigtig del af undervisningen, da I er børnenes bedste legekammerat OG forbillede i forhold til at prøve nye ting og deltage aktivt i undervisningen.

Forælder/barn 2 holdet forbereder stille og roligt børnene til, at skulle slippe far/mor/den voksne, bl.a. ved at børnene mere og mere i løbet af sæsonen laver små aktiviteter uden voksenhjælp.

Undervisningen  på Forældre/barn holdene foregår i det lille bassin og er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Børn fra 4 år

Plask og leg 1

Når børn er 4 år er de klar til at besejre vandet på egen hånd. Gennem leg og små udfordringer lærer børnene at håndtere vandet, udforske og afprøve dets muligheder og får skærpet deres nysgerrighed for at lære mere.
– Og deres glæde er ubeskrivelig, hver gang de opdager en ny ting de mestre.
Vi ”leger svømning”, bl.a. ved hjælp af fantasien og sjove, men svømmelærings relaterede lege.

Det er en god ide, at børnene får et par svømmebriller (ikke dykkerbriller). For nogen er det forskellen på, om de vil have hovedet over eller under vandet. Specielt for børn, der ikke kan lide at få vand i hovedet, kan et par svømmebriller gøre den store forskel.

Undervisningen på Plask og leg 1 foregår i det lille bassin og er på 40 minutter inklusiv 5-10 minutters legetid, der er en vigtig del af undervisningen, idet børnene her får mulighed for på egen hånd at afprøve det lærte samt skabe relation til de øvrige børn på holdet.

Klik her for tilmelding.

Plask og Leg 2 

Når børnene er blevet fortrolige med vandet og trives med hovedet både over og under, er de klar til at lære lidt mere ’rigtig’ svømning.

Der startes for alvor på at øve ”plaskeben” (crawlben) og svømme frem og tilbage uden at benene rører bunden.

At ”dovne” (flyde) på vandet, dykke efter skatte på bunden, springe som kåde delfiner, lave raketter fra kanten og puste luft ud under vandet er nogle af de færdigheder, børnene gerne skal mestre når sæsonen slutter.

Undervisningen på Plask og leg 2 starter i det lille bassin. Fra januar begynder tilvænningen til næste holdtype, der svømmer i det store bassin. De første ca. 15 minutter af svømmetimen foregår i det store bassin – som en start med bælte på (ikke svømmevinger).

Undervisningen på Plask og leg 2 er på 40 minutter inklusiv 5-10 minutters legetid, der er en vigtig del af undervisningen, idet børnene her får mulighed for på egen hånd at afprøve det lærte samt skabe relationer til de øvrige børn på holdet.

Klik her for tilmelding.

Børn fra 6 år

Begynder 1

Begynder 1 foregår i det store bassin, hvilket er en omvæltning for børnene – vandtemperaturen er lavere, banerne er dobbelt så lange som i det lille bassin og der er længere ned til bunden.

Her begynder den mere svømmetekniske undervisning. De første svømmearter børnene mere målrettet vil skulle arbejde med er crawl og rygcrawl.
Alle færdigheder indøvet i det lille bassin bruges, men med forskellen i, at det ikke længere er muligt at sætte fødderne på bunden.

Der er mulighed for at benytte bælte som hjælp indtil sikkerheden, udholdenheden og selvtilliden er på plads.

Undervisningen på Begynder 1 er på 30 minutter.

Klik her for tilmelding.

Begynder 1 PLUS

På dette hold SKAL svømmeren have gået en sæson på Begynder 1 og skal kunne svømme 150 m fri uden bælte.

Her er fokus på, at svømmerne får mere udholdenhed i forhold til at svømme og sammensætningen af armtag, ben og vejrtrækning øves i crawl og rygcrawl. Andre færdigheder som hop fra kant og skamlerne, at dykke med udblæsning til bunden, træde vand og flyde er også på programmet.

Undervisningen på Begynder 1 PLUS er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Begynder 2

Svømmerne skal kunne svømme minimum 500 m fri uden hjælpemidler.

Her arbejdes der videre med den svømmetekniske undervisning i crawl og rygcrawl og grundprincipperne til brystsvømning og butterfly øves. Desuden øves korrekt vejrtrækning til crawl, hovedspring og lettere livredning.

Undervisningen på begynder 2 er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Let øvet og Øvet

For svømmere der er på vej til at blive rigtig gode kan Let Øvet og Øvet byde på endnu større udfordringer og teknisk kunnen.

Undervisningen på øvet holdene er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Stjerneholdet 

Stjerneholdet er for let øvede svømmere i alderen 6-9 år.

Holdet er for svømmere, der er elsker at svømme og gerne vil mere svømning. 

Stjerneholdet er A6 JGI-Swims trinbræt til konkurrenceholdene i A6. Svømmernes udvikling vurderes løbende med henblik på, om kan komme i betragtning til at svømme konkurrence.

Stjerneholdet svømmer to gange om ugen – tirsdag og torsdag.

Hvis en svømmer ikke indenfor et tidsrum udvikler sig og viser evner i forhold til at svømme konkurrence, vil svømmere blive tilbudt en plads på et almindeligt svømmehold.

For tilmelding kontakt A6 JGI-Swim’s svømmeskoleleder.

Specialsvømning fra 6 år

Specialsvømning er til børn, der ikke kan svømme på almindelige hold, men har behov for en koncentreret og til barnet målrettet undervisning.

Børn med fysiske eller/og psykiske handicap, (f.eks. ADHD, asperger, autisme mv.) kan tilbydes svømning på specialholdet, men da der er stor søgning, skal der foreligge en diagnose.
Desværre kan vi ikke tilbyde undervisning til kørestolskrævende, da der i Jyllingehallerne ikke forefindes de nødvendige hjælpemidler.

Undervisningen er 1 underviser til 1 svømmer. I enkelte tilfælde 1 underviser til 2 svømmere ud fra en vurdering af det enkelte barn. Undervisningen foregår i tæt samarbejde med forældrene. Tildeling af underviser sker ud fra svømmernes behov og kunnen.

Har I et barn, I mener kan have glæde af dette tilbud, så kontakt os på e-mail:  instruk@jgi-swim.dk eller telefon 23 98 66 11 så vi sammen kan finde ud af, hvad der skal til, for at dit barn kan få en god svømmeoplevelse. Antallet af pladser kan variere. 

På specialholdet er undervisningstiden 30 minutter.

Familiesvøm

Holdet hvor hele familien går til svømning sammen og hver for sig – op til 4 personer.

Gå til svømning sammen hele familien, men få undervisning hver for sig, på dit eget niveau.

Børnene undervises ligeledes i det store bassin og skal derfor være vandtilvænnet, da der ikke er hjælpere i vandet. (Der er mulighed for at få et bælte på). Far og mor kan svømme baner, lærer nye svømmearter eller forbedre de nuværende. Undervisningen foregår som på de øvrige hold i klubben. Mulighederne er mange og hele familien kan svømme sammen og samtidig.

Sidst i undervisningstiden er der mulighed for at børn og forældre kan hygge sig sammen.  Børn fra 6 år kan deltage på familiesvøm.

Undervisningen på familiesvøm er 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Familie aktivitets- og livredningshold – fra 8 år

Er I til vand, udfordringer, samvær og fællesskaber? Har I lyst til at lære livredning samt kunsten at yde den bedste førstehjælp? Så har vi instruktørerne, der brænder for at igangsætte aktiviteterne.

Ved du, at livredning kan dyrkes både for sjov og som konkurrencesport?

Holdet er en blanding af forskellige og udfordrende fællesaktiviteter samt en sjov og meningsfuld læring om at redde liv og hjælpe hinanden og andre. Altså kunne gøre en forskel, hvis og når ulykken sker. 

I vil bl.a. lære om hjerte-lungeredning, at tilkalde hjælp, bevare overblikket, samarbejde og redning til vands, hvilket kan være den faktor, der redder et andet menneskes liv.
Og så skal I spille spil, løse vandgåder og race på board. Det er sjovt, anderledes, foregår i vand og alle får brugt både ben-, arm- og lattermusklerne.

Et must på holdet er, at kunne svømme i det store bassin UDEN hjælpemiddel.

Aktiviteterne er planlagt ud fra, at der tilmeldes både en voksen og et eller evt. flere børn.

Undervisningen på familieaktivitetsholdet er 40 minutter.
 
 

———————————————————————————————————————————-

Aktiviteter for unge

Til svømmere, der ikke kun har lyst til banesvømning, kommer her en række aktiviteter, der under en eller anden form, udfordrer dig svømmemæssigt.

Her er holdene for dig som kan og vil svømme og samtidig have det sjovt. Hold for unge med unge, aktive og iderige instruktører.

———————————————————————————————————————————-

AquaAdventure for 9 – 11 årige

Kan du li’ vand og svømning, men gider du ikke svømme baner hele timen?

Er du mellem 9 og 11 år, kan du lide at udfordre dig selv og have det sjovt, så er Aqua Adventure holdet noget for dig. Holdet er både for drenge og piger.

Det er en forudsætning at du kan svømme på Begynder 1 PLUS niveau for at deltage på holdet.

Vi laver en masse forskellige vandaktiviteter – dykning, spil over og under vandet, konkurrencer for sjov, livredning og meget mere.

Vil du udfordre dig selv, være en del af et fællesskab og have det sjovt?
Så glæder vi os til at se dig på AquaAdventure holdet.

Har du ideer til aktiviteter vil instruktørerne rigtig gerne høre om dem. De elsker at få nye input og ideer.

Undervisningen på Aqua Adventure er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

AquaChallenge fra 11 år

Søges: Piger og drenge med lyst til at blive udfordret og udfordre andre.
Du skal minimum være på Let Øvet 1 svømmeniveau.

Haves: Svømmehal med 25 meter langt og op til 4 meter dybt bassin og mega mange ideer at bruge det til. Vil du være med på et hold hvor der altid sker noget nyt?

AquaChallenge er for dig der gerne vil svømme, lege, konkurrere og udfordre dig selv i vand, sammen med andre. På AquaChallenge holdet har vi fokus på:

  • At have det sjovt hver gang vi mødes
  • At bruge fantasien til at lave aktiviteter i vandet
  • At lave aktiviteter sammen som et hold
  • At træne på nye måder i vandet

Vi glæder os til at have dig med på holdet !!

Undervisningen på AquaChallenge er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Svømmestarthold for 9 – 15 årige 

– Er du ikke helt tryg ved vand eller vandskræk? – Har du ikke gået til svømning tidligere, men har lyst til at lære at svømme?

Så har du nu mulighed for at blive fortrolig med vandet og/eller lære at svømme sammen med andre jævnaldrende med samme baggrund.

Der kan være 12 svømmere på holdet og undervisningen foregår med henblik på, at svømmerne på et tidspunkt vil kunne deltage på et ”almindeligt” svømmehold.

Undervisningen på svømmestartholdet er på 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Udspringshold fra 7 år

Hvad siger du til at komme i højden og prøve suset det giver, når du flyver gennem luften, og plasket du mærker, når du rammer vandet?? Så kom og vær med på vores udspringshold.

Udspring 1

Har du lyst til at hoppe i vandet fra forskellige højder med og uden rotationer, så er udspring noget du må prøve. 
Det eneste krav for at deltage er, at du kan svømme uden bælte.
Du vil lære springene helt fra bunden, så alle teknikker bliver korrekte. Springene øves både fra kant og vippe. Du skal være indstillet på, at lære helt fra bunden, også selv om du mener du er god til at springe. Vi har 1 og 3 meter vippe.

Udspring er en konkurrencesport så vi deltager gerne i forskellige begynder udspringstævner, som hverken er DM, VM eller OL, men stævner for sjov, hvor du kan møde udspringere fra andre klubber.

Har du ikke lyst til at deltage i konkurrencer er du selvfølgelig stadig meget velkommen på holdet.

Klik her for tilmelding.

Udspring 2

Higer du efter spænding i hverdagen er udspring 2 noget for dig. 

Hvis muligt deltager vi gerne flere gange om året i forskellige udspringsstævner rundt i Danmark.

På dette hold skal du helst have lidt erfaring med at springe fra vipper, dog behøver du ikke at have gået til udspring før. Udspring er for både piger og drenge.

Undervisningen på Udspring består af 15 minutters opvarmning og 45 minutters spring og springteknik.

Klik her for tilmelding.

Kunstsvømning (tidl. Synkronsvømning)

Kunstsvømning kombinerer styrke, kontrol, ynde, smidighed og kondition. 

Det beskrives bedst som ballet i vand udført til musik. Du lærer bl.a. at udnytte vandets opdrift.

En af udfordringerne ved kunstsvømning er, at du skal lave “gymnastik” under vandet og samtidig holde vejret i længere tid, men det lærer du hen ad vejen.
Kunstsvømning er sjovt og flot og er samtidig en sport, der udvikler både krop og svømmeteknik.

For at deltage på holdet skal du kunne svømme crawl, rygcrawl og brystsvømning.

Undervisningen på Kunstsvømningsholdet er på 40 minutter plus 30 minutters opvarmning og landtræning.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo – Ungdom

Vandpolo
U11  –  8-11 år
U13  –  11-13 år
U15  –  13-15 år
U17  –  16 år og ældre

For alle boldglade drenge og piger. Hvis du allerede kan svømme og synes det kunne være sjovt både at svømme OG samtidig spille bold i vandet, så skal du prøve vandpolo.

Det er vildt sjovt – og man får rørt hele kroppen! Du lærer spillet helt fra bunden, og når du er klar til det, kan du komme til at spille sammen med dem, der er lidt større.

Det er en forudsætning, at du kan svømme og ikke er bange for at få hovedet under vand. Der er altid en eller flere voksne vandpolotrænere med til at hjælpe dig med at blive bedre.

Vi tager ud til turneringer, som nogen gange varer en hel weekend, så der er overnatning. Det giver et godt sammenhold på holdene.

Klik her for tilmelding til U11 og 13

Klik her for tilmelding til U15 og 17

————————————————————————————————————————

Svømmetilbud til voksne

Voksensvømning

Det er aldrig for sent at blive vandtilvænnet, starte til svømning eller genfinde glæden ved at svømme.

Uanset om du har behov for at lære svømning fra grunden, ønsker at blive en bedre svømmer, få rettet din teknik eller svømme efter program er vores voksensvømning helt sikkert noget for dig.

Har du ikke tidligere haft mulighed for at lære at svømme, kan du her få undervisning på begynderniveau. 

Kan du svømme, står instruktørerne til din rådighed og hjælper gerne med forbedring af dine tekniske færdigheder. 

Er du en habil svømmer, er der mulighed for at svømme efter programmer sammen med ligesindede.

Undervisningen på Voksensvømning er på ca. 40 minutter.

Klik her for tilmelding.

Vandpolo – voksne 

Er du en god svømmer? Er du udholdende og kan du lide at spille bold?? – Så prøv vandpolo!!

Du kan lære spillet fra bunden – alle detaljer, regler osv. Det er en fysisk krævende sport, så du skal have mod på at bruge din krop fuldt ud. Vi vil meget gerne have både kvinder og mænd på holdet. Er du i tvivl om, hvorvidt vandpolo er noget for dig, så kom ned i svømmehallen mandag eller onsdag aften og prøve at være med.

Der vil være mulighed for at deltage i diverse turneringer. Her er holdet med til at bestemme.

Undervisningstiden er 2 x 1½ time.

Klik her for tilmelding.

Mastersvøm

Er du interesseret i at svømme flere gange om ugen sammen med andre ligesindede ?

Mastersvømning er til dig, der er en habil svømmer, evt med en baggrund som konkurrencesvømmer, men det er ikke et must for at svømme på holdet.
Holdet er til voksensvømmere (fra 18 år), der kan svømme og gerne vil træne koncentreret et par gange om ugen.

Der er programmer til hver træning. Har du et bestemt mål med din træning – f.eks. triathlon – definerer vi sammen, hvordan du når dit mål. Mastersvøm træner godt 2 timer ugentligt tirsdag og torsdag.

Klik her for tilmelding.

Korte kurser

Diverse korte kurser på 8-10 ugers varighed.

Nærmere information om kurserne bliver lagt på hjemmesiden, slået op på “Jyllinge løst og fast”, sat på vores opslagstavle i Jyllingehallerne samt sendt ud til alle medlemmer via mail. Tilmelding til kurserne foregår via vores hjemmeside under fanen ”Tilmelding til hold”.

———————————————————————————————————————–

Konkurrence

Konkurrence – A6 Swim Team

A6 JGI-Swim er en del af startfællesskabet A6 Swim Team.

Her har vi sammen med SLSK i Slangerup og Laksen i Ølstykke et træningsfællesskab som giver vores konkurrencesvømmere de bedste betingelser for at træne.

Startfællesskabet startede i år 2000, og vi har siden opnået nogle fantastiske resultater. Flere af vores svømmere er en del af den danske landsholdstrup.

Det er ikke muligt at melde sig direkte på A6-holdene. Kontakt instruktøren på dit/dit barns svømmehold eller A6 JGI-Swim’s svømmeskoleleder for nærmere information om at svømme på A6.

Læs mere om startfællesskabet A6 på hjemmesiden www.A6-swim.dk

A6 JGI-Swim

Jyllingehallerne
Planetvej 35
4040 Jyllinge

Mobil: 23 98 66 11
E-mail: instruk@jgi-swim.dk

Telefontid: Mandag-torsdag kl. 9.00-11.00

 

Svømmeundervisning til børn, unge og voksne – konkurrencesvømning.

A6 JGI-Swim – Jyllingehallerne – Planetvej 35 – 4040 Jyllinge